اطلاعات عمومی کشور قبرس
قبرس سرزمینی با تاریخی بیش از 10000 سال است که شاهد استقرار و عزیمت تمدنهای بسیاری بوده است و افرادی نظیر اسکندر کبیر تا کلئوپاترا مدعی آن شده اند. بنا بر اسطوره ها .آفرودیت الهه ی زیبایی از کف آبهای ساحل قبرس به دنیا آمد و از آن لحظه آنجا قلمروش در زمین شد.
قبرس جزیرهای است که در طول تاریخ در تصرف ایرانیان، رومیها، یونانیها، امپراتوری عثمانی و سرانجام انگلیسیها بوده است؛ اما پس از جنگ جهانی دوم انگلیس به علت ضعف اقتصادی و کاهش نفوذ جهانی از این جزیره خارج شد. سپس رهبران سه کشور انگلیس، یونان و ترکیه به همراه رهبران دو بخش قبرس در ۱۱ فوریه 1959 پیمانی را امضا کردند که به موجب آن مسائل جزیره به نسبت 7 به 3 میان یونانیتبارها و ترکتبارها تقسیم شد.
قبرس در سال 1960 استقلال خود را از بریتانیا کسب کرد و حکومت مستقل قبرس بر پایه مشارکت جوامع ترک و یونانی در اداره امور این جزیره اعلام موجودیت کرد و بریتانیا، یونان و ترکیه حق حاکمیت دولت قبرس را تضمین کردند.
در دسامبر 1963، نمایندگان ترک در پی اختلاف بر سر نحوه اجرای این توافق از دولت قبرس بر اثر حادثه کریسمس خونین از قبرس اخراج شدند.با آغاز عملیات نظامی یونانیهای این جزیره، ترکهای قبرس کشور را ترک کردند و این سرآغاز درگیریهای قومی میان ترکها و یونانیها در این جزیره بود که برای ۱۱ سال ادامه پیدا کرد. و در پی بروز درگیری بین دو طرف، سازمان ملل متحد در سال 1964 یک نیروی پاسدار صلح را به این جزیره اعزام داشت که ماموریت آن تا کنون تمدید شدهاست. در این درگیریها طرف ترک تلفات سنگینتری را متحمل شد و حدود 25 هزار نفر که یک پنجم جمعیت ترکها را شامل میشد آواره شدند. این افراد در حدود ۱۰ سال تا پیش از حمله سال 1974 ترکیه به جزیره قبرس به صورت پناهنده زندگی میکردند. تا اواخر سال 1960 تنش ادامه پیدا کرد و در طی این مدت حدود 60 هزار نفر از ترکهای قبرسی مجبور به ترک خانههای خود و مهاجرت به کشورهای دیگر شدند.
در سال 1974 دولت سراسقف ماکاریوس سوم، رئیس جمهور وقت قبرس، در کودتایی به تحریک حکومت نظامیان یونان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمینکنندگان حق حاکمیت قبرس، یگانهای ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد که عملاً باعث تقسیم این جزیره شد. بحران قبرس پس از حمله ترکیه به قبرس و اعلام استقلال جمهوری ترک قبرس شمالی که فقط از سوی ترکیه مورد تایید قرار گرفت آغاز شد. با وجود پیشنهادهای گوناگون بینالمللی این بحران همچنان حل نشده باقیماندهاست.
قبرس سومین جزیره بزرگ در منطقه ی مدیترانه است. در معبر اروپا, آسیا, و افریقا واقع شده است و تاریخی پرتلاطم و غوغا دارد. آخایی ها تمدن خود را بدین جا آوردند و نخستین ریشه های یونانی را سه هزار سال پیش بنیان نهادند. بسیاری از ملل دیگر از این سرزمین عبور کردند: فنیقی ها, آسوری ها, مصریان, ایرانیان, رومی ها, جنگجویان صلیبی, عثمانی ها و انگلیسی ها. حواریون حضرت عیسی مسیح خاک قبرس را پیمودند و شکوه امپراتوری بیزانس در حالی که کل جزیره را در بر می گرفت توسط کنستانتین کبیر در قسطنطنیه در اینجا بنیان گزاری شد.
مساحت قبرس 9251 کیلومتر مربع می باشد و باغستانهای مرکبات, زیتون, سروهای کوهی و پاکیزه ترین سواحل اروپا را در بردارد.قبرس همچنین در منتهی الیه شرقی دریای مدیترانه در حدود 105 کیلومتری غرب سوریه, 75 کیلومتری جنوب ترکیه, و 380 کیلومتری شمال مصر واقع شده است. نزدیکترین نقطه در کشور یونان به قبرس, رودس نام دارد که در 380 کیلومتری غرب آن واقع شده است. قبرس آب و هوای ملایم مدیترانه ای دارد که حتی در زمستان آفتاب فراوان با اندکی باران دارد. برجسته ترین ویژگی جغرافیایی آن, کوهستان ترودوس است که .بخش عمده ی شمال غربی کشور را پوشش می دهد. در این ناحیه پایتخت قبرس یعنی شهر نیکوزیا (نیکوزیا) واقع شده است
کشور قبرس
قبرس سومین جزیره بزرگ دریای مدیترانه است و وسعت آن 9,251 کیلومتر مربع (3,572 مایل مربع) می باشد. دارای انواع درختان مرکبات , باغهای زیتون و کوههای پوشیده از جنگلهای کاج است و نظیف ترین سواحل اروپا را داراست.

قبرس شرقی ترین جزیره دریای مدیترانه است که تقریبا در 105 کیلومتری ( 60 مایل) غرب سوریه, 75 کیلومتری (47 مایل) جنوب ترکیه و380 کیلومتری ( 200 مایل) شمال مصر قرار دارد. نزدیکترین منطقه یونانی, جزیره رودز می باشد که در 380 کیلومتری (200 مایل ) غرب قرار گرفته است. جزیره دارای آب وهوای معتدل و مدیترانه ای است که همواره از آفتاب درخشان حتی در زمستانها و باران بسیار کم بهره مند است. یکی از شاخصهای جغرافیایی مشهورقبرس کوهستان ترودوس است که در جنوب غربی کشور قرار دارد, منطقه پنتاداکیلوس در شمال اطراف کیرنیا وسرزمینهای پست مسااوریا مابین آنها واقع شده است. وهمین جاست که پایتخت قبرس, لفکوزیا (نیکوزیا) قراردارد.
شبه جزیره طویل کارپاسیا شمال شرقی قبرس را دربرگرفته و جنوبی ترین نقطه آن نیزبه کیپ گرکو ختم میشود. بیشتر شهرهای قبرس مثل لارناکا ولیماسول در سواحل جنوبی قبرس قرار گرفته اند . پافوس و آکاماس در لبه غربی جزیره قرا گرفته اند .
قبرس در عرض جغرافیایی 34 35 – 33 34 شمالی وطول جغرافیایی 37 34 – 16 32 شرقی قرارگرفته است .
آب و هوای قبرس
آب وهوای قبرس ازسالمترین وبهترین انواع آب وهوای های دنیااست. آب وهوای قبرس ازنوع معتدل مدیترانه ای است،تابستانهای گرم وخشک،زمستانهای معتدل وبارانی بامیانگین 330 روز آفتابی درسال.
تابستان ازنیمه مارچ (اواخراسفندماه) شروع میشودوتااواخرسپتامبرادامه پیدامیکند.
زمستان از نیمه نوامبر (اواخر آبان ماه) شروع میشود و تا ماه فوریه (بهمن ماه) ادامه پیدا میکند.
بهار و پائیز در مابین این دو دوره می باشند.
در طول 30 سال گذشته میزان متوسط بارش سالانه 503 میلی متر بوده است. برف فقط در مناطق کوهستانی ترودوس می بارد. در مناطق ساحلی برف نمیبارد.
موقعیت جغرافیایی
قبرس جزیره ای درشرق مدیترانه که مساحتی برابر9251 کیلومتر مربع دارد ما بین اروپا، آفریقا و آسیا قرار گرفته وسومین جزیره بزرگ مدیترانه است که ازسیسلیوساردینیاکوچکترولیازکروزیکاوکرت بزرگتر می باشد. قبرس سواحل زیبا با مساحت 1364 کیلومتر و گونه های متنوع میوه و سبزیجات دارد.
جمعیت و زبان
جمعیت کل جزیره یک میلیون و صد هزار نفر است و جمعیت جمهوری قبرس بدون احتساب قبرس شمالی ۸۴۰ هزار نفر است. ۷۷ درصد مردم این جزیره یونانی و ۱۸ درصد نیز از ترکان قبرس هستند. نیکوزیا پایتخت و مرکز اجرایی می باشد. زبان رسمی آنها یونانی و ترکی است اما زبان انگلیسی به طور گسترده مورد استفاده می باشد. در بسیاری از هتلها و مغازه ها زبان آلمانی و فرانسه نیز صحبت می شود.
آب و هوا
در طول سال آب و هوا معمولا آفتابی و خشک وحدود340 روز هوا آفتابی است. زمستان معتدل و فصل شنا کردن از ماه آوریل آغاز می شود و تا آخر نوامبر ادامه دارد. جنگل pine clad فاصله بسیار کمی از ساحل دارد و در صورت تمایل می توان در یک روز به شنا و کوهنوردی رفت.
وضعیت سلامت
به دلیل آب و هوای مناسب و امکانات درمانی عالی، افراد در شرایط سلامتی کامل به سر می برند. در قبرس هیچ گونه بیماری واگیر دار وجود ندارد.
ساعت
ساعت قبرس ۲ ساعت از گرینویچ جلوتر است.
اقتصاد قبرس
اقتصاد قبرس مبتنی بر بازار آزاد و ارائه خدمات است. ورود قبرس به عنوان عضو دائم اتحادیه اروپا از سال 2004 گام بسیار مهمی در توسعه اقتصادی این کشور بود. از دید بین المللی قبرس بدین دلیل موقعیت خود را ارتقاء بخشیده است که به عنوان پل بین قاره ها تلقی می شود، جمعیت تحصیلکرده مسلط به زبان انگلیسی، قیمتهای متعادل، ارتباطات عالی خطوط هوایی ومخابراتی دارد.
وجه رایج
تا ژانویه ۲۰۰۸، واحد پول قبرس پوند برابر با ۱۰۰ سنت بود. از اول ژانویه ۲۰۰۸ واحد پول تبدیل به یورو شد. وجوه رایج خارجی در این کشور بدون محدودیت پذیرفته می شوند. همچنین چکهای مسافرتی، چکهای EURO و کارتهای اعتباری نیز مورد پذیرش است.پول رایج در قبرس شمالی لیر ترکیه می باشد.
بازار
طیف گسترده ای از کالاها برای مشتریان فراهم است. این کشور بسیاری از برندهای مشهور اروپایی را وارد میکند یا تحت لیسانس آنهادرقبرس تولید میشوند. ولتاژبرق دراین کشور240 ولت است.
ثبت نام آنلاین کلیک کنید
