آدرس ایمیل جهت ارسال مدارک:   info@emufree.com

سوالات متداول

 

 ثبت نام آنلاین کلیک کنید

 

سوالات متداول برای دانشگاههای ترکیه :

1- چگونه می توان با مدرک دیپلم در دانشگاه های ترکیه تحصیل کرد؟

دانشگاه های ترکیه همه ساله به منظور جذب دانشجو از کشورهای خارجی آزمونی به نام  yös (آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) برگزار می‌کنند.  تاسال 2010 این آزمون فقط یک بار در سال و به صورت متمرکز توسط وزارت علوم ترکیه اجرا می شد و متقاضیان بر اساس نمره کسب شده خود نسبت به انتخاب رشته در دانشگاه های مختلف ترکیه اقدام می کردند ولی  پس از سال مذکور برگزاری آزمون به خود دانشگاه ها واگذار گردید و بسیاری از دانشگاه های کشور ترکیه آزمون ورودی خود را به صورت مستقل برای داوطلبین خود برگزار می نمایند.


2- چه میزان رقابت جهت پذیرش در آزمون یوس ( آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) وجود دارد؟

در این آزمون داوطلبین با دانش آموزان ترکیه ای رقابت نمی کنند. ظرفیت رشته های دانشگاه ها بین کشورهای مختلف تقسیم شده و هر متقاضی فقط با هم وطنان خودش رقابت دارد.


3- آیا جهت شرکت در آزمون یوس (آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) لازم است به کشور ترکیه سفر کنیم؟

برخی از دانشگاه های کشور ترکیه، آزمون خود را در ایران نیز برگزار می کنند برای مثال در سال گذشته آزمون YOS (آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) دانشگاه سلیمان دمیرل و اتاترک در تهران و آزمون چند دانشگاه خصوصی در تبریز نیز برگزار شد. با این وجود بسیاری از دانشگاه های تراز اول آزمون خود را صرفا در ترکیه (عمدتا در شهر آنکارا) برگزار می نمایند.


4- تاریخ آزمون یوس (آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) جهت ورود به دانشگاه های ترکیه چه زمانی برگزار می شود؟

آزمون یوس معمولا توسط بسیاری از دانشگاه ها در اردیبهشت ماه برنامه ریزی و اجرا می گردد.


5- ثبت نام در آزمون های یوس دانشگاه های ترکیه چه زمانی شروع می شود؟

معمولا ثبت نام در آزمون های YOS (آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) اوایل اسفند هر سال آغاز و  بسته به دانشگاه تا اواخر فروردین ادمه دارد.


6- هزینه ثبت نام در آزمون های یوس(آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) چقدر است؟

ثبت نام در آزمون دانشگاههای ترکیه مانند آزمون کنکور ایران دارای هزینه می باشد و هر دانشجو برای ثبت نام در هر یک از آزمون‌ها باید هزینه ثبت نام را به حساب دانشگاه مدنظر خود واریز کند. این هزینه برای دانشگاه های مختلف، متفاوت است و معمولا در حدود 150 تا 750 لیر ترکیه برای هر دانشگاه می باشد.  معدودی از دانشگاه های ترکیه مثل دانشگاه آنکارا و گریسون ممکن است هزینه ثبت نام را به دلار دریافت نمایند.

7- داوطلب ورود به دانشگاه های ترکیه چند بار می تواند در آزمون یوس شرکت نماید؟

محدودیت خاصی برای داوطلبین تحصیل در ترکیه برای شرکت در آزمون های متعدد که توسط دانشگاه های مختلف ترکیه برگزار می شود، وجود ندارد و بسیاری از متقاضیان بسته به رشته ها و دانشگاه های مورد علاقه خود معمولا در حدود 10 تا 25 آزمون دانشگاه های مختلف  ثبت نام و شرکت می کنند.

توصیه می شود متقاضیان هزینه های ثبت نام در آزمون ها و همچنین هزینه های سفر جهت شرکت در آن ها در کنار علاقه  خود به شهر و دانشگاه ها هدف را در زمان ثبت نام در نظر بگیرد. از آنجا که اکثر آزمون ها در بازه اردیبهشت ماه برگزار می‌شود بنابراین داوطلب در صورت علاقه به شرکت در تعداد حداکثر آزمون باید حدودا به مدت یک ماه در بازه مذکور به کشور ترکیه سفر نماید.


8- منابع درسی آزمون های دانشگاه های ترکیه چیست؟

آزمون یوس (آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) متشکل از سوالات سه درس ریاضی هندسه و هوش هست.


9- قبولی در آزمون یوس (آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) چقدر راحت یا سخت است؟

سطح آزمون یوس (آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) به مراتب بسیار پایین تر از کنکور ایران می باشد ولی این به معنی قبولی صد در صد به ویژه در رشته های پر طرفدار پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی زیاد نیست. البته قبولی در رشته های دیگر تجربی مثل پرستاری، فیزیو تراپی یا رشته های مهندسی و رشته های مدیریت، توریسم، علوم انسانی، روانشناسی و غیره ساده تر است.


10- در آزمون یوس (آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) دانستن زبان ترکی استانبولی ضروری هست؟
خیر، سوالات آزمون یوس(آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) به زبان های مختلف از جمله انگلیسی یا ترکی، فارسی، روسی، عربی و غیره طراحی می شود. بنابراین حتی اگر داوطلب با زبان ترکی آشنایی نداشته باشد، هیچ مشکلی در پاسخگویی به سوالات نخواهد داشت به راحتی می تواند زبان آزمون خود را مثلا انگلیسی انتخاب کند. و میتواند آزمون‌ها را به زبان انگلیسی شرکت کند. با توجه به مفاد آزمون شامل دروس هندسه، ریاضی و هوش، سطح بالایی از دانش زبان خارجی هم برای پاسخگویی به سوالات لازم نیست. حتی در برخی موارد بعضی دانشگاه ها آزمون یوس (آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) را به زبان فارسی نیز اجرا می کنند. در سال جاری دانشگاه هایی همچون دانشگاه آتاتورک، دانشگاه سلیمان دمیرل و دانشگاه ارجیس  به زبان فارسی هم برگزار نمودند.


11- آیا تحصیل در دانشگاههای ترکیه رایگان است؟

تمامی دانشگاههای دولتی ترکیه از دانشجویان خارجی خود شهریه دریافت می کنند. البته به غیر از کسانی که موفق به دریافت بورسیه تحصیلی شده باشند که مشمول تحصیل رایگان می شوند. با این وجود هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه بسیار کم است.  شهریه دانشگاه های ترکیه رشته به رشته و شهر به شهر و همچنین دانشگاه به دانشگاه متفاوت است ولی  معمولاً در رشته های غیرپزشکی، مهندسی، مدیریت، علوم انسانی و غیره سالانه  بین4000 لیر ترکیه تا 15000 لیرترکیه متغیر است.  شهریه رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی معمولاً 15000  تا 185 هزار لیر ترکیه در سال است. شهریه دانشگاه های خصوصی ترکیه بسیار بالاتر از دانشگاه های دولتی آن است و در صورت عدم دریافت بورسیه تحصیلی ممکن است تا ده برابر شهریه دانشگاه های دولتی هم باشد. بنابر این توصیه این است که داوطلبان سعی نمایند با تلاش بیشتر یا امکان پذیرش در دانشگاه های دولتی ترکیه را برای خود فراهم کنند و یا در صورت پذیرش در دانشگاه های خصوصی، بورسیه تحصیلی اخذ نمایند.


12- آیا امکان دریافت بورسیه و تحصیل رایگان در دانشگاه های ترکیه وجود دارد؟

بله؛ داوطلبان تحصیل در ترکیه می توانند بورسیه های متعدد تحصیلی را در صورت داشتن شرایط اخذ نمایند. یکی از این بورسیه ها مربوط به دولت ترکیه است که همه ساله طی روال اداری خاصی درخواست ها را دریافت و بررسی می نماید. راه دیگر دریافت بورسیه کسب نمره بالا در آزمون های یوس(آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) است. معمولا دانشگاه ها به نفرات اول و کسانی که بالاترین نمره ها را دریافت نموده اند بورسیه هایی درنظر می گیرد.


13- آیا دانشگاههای ترکیه خوابگاه در اختیار دانشجو قرار می دهند؟

اکثر دانشگاه های دولتی ترکیه  برای دانشجویان خارجی خوابگاه در نظر می گیرند. همچنین در صورتی که ظرفیت خوابگاه های دانشگاه ترکیه تکمیل شود و دانشجو موفق به رزرو خوابگاه دانشگاه خود نشود  دولت ترکیه  خوابگاه هایی  ویژه دانشجویان خارجی نزدیک دانشگاهها در نظر گرفته که دانشجویان می توانند جهت اقامت از آن ها استفا ه نمایند. هزینه خوابگاه  برای  دانشجویان از 3000 تا 8500لیر متغیر می باشد و که دو وعده صبحانه و شام نیز جزو خدمات برخی از این خوابگاه ها می باشد. خوابگاه های خصوصی متعدد نیز با استانداردها و به صورت طبیعی قیمت های متفاوت دراطراف بسیاری از دانشگاه های بزرگ ترکیه وجود دارند که دانشجویان می توانند از خدمات آن ها نیز متناسب با شرایط خود استفاده نمایند.


14- زبان تحصیل در دانشگاه های ترکیه چیست؟

معمولاً در دانشگاه های ترکیه به دو زبان ترکی و انگلیسی تدریس می شود. زبان رسمی برخی دانشگاه های ترکیه انگلیسی و برخی دانشگاه های دیگر ترکی استانبولی است. بعضی از دانشگاه های ترکیه نیز بسته به دانشکده های متفاوت هر دو زبان را دارند برای مثال ممکن است در دانشکده مدیریت یک دانشگاه زبان رسمی تدریس انگلیسی و در دانشکده پزشکی زبان تدریس ترکی باشد. لازم به ذکر است دولت ترکیه برای همه ی دانشجویان (حتی دانشگاه های انگلیسی زبان)  ارائه مدرک تومر با نمره متوسط  (زبان ترکی استانبولی) را در زمان ثبت نام الزامی کرده است و در صورتی که دانشجویی این مدرک را اخذ نکرده باشد باید یک ترم به عنوان پیش نیاز زبان در کلاس های  آموزش زبان ترکی استانبولی شرکت نماید.


15-آیا دانشجویان شاغل به تحصیل در ایران و یا افرادی که به دلیل مشکل سربازی نرفتن امکان خروج از کشور را ندارند، می توانند در آزمون یوس (آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) شرکت نمایند؟
بله؛ این افراد در صورت نداشتن غیبت سربازی بر اساس قوانین می توانند به صورت یکبار خروج جهت شرکت در آزمون یوس (آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) از کشور خارج شوند. در صورت پذیرش نیز می توانند با ارائه مدارک لازم به سازمان نظام وظیفه و اثبات دانشجویی خود از مزایای معافیت تحصیلی دانشجویان خارج از کشور استفاده نمایند.


16- آیا تحصیل در دانشگاههای ترکیه محدودیت سنی دارد؟

برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه هیچ محدودیت سنی وجود ندارد و هر کس در هر سنی می تواند در آزمون یوس (آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) شرکت کند. البته معمولا دانشگاه ها در مقطع پایین تر از کارشناسی ارشد در شرایطی که دو نفر نمره یکسان کسب کرده باشند، فرد با سن پایین تر را دراولویت پذیرش قرار می دهند.


17- فارغ التحصیلان چه رشته هایی میتوانند آزمون یوس (آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) بدهند؟

همه افرادی که مدرک دیپلم نظام جدید و مدرک دیپلم وپیش دانشگاهی نظام قدیم را دارند و همچنین تمامی فارغ التحصیلانی که مدرک کارشناسی و یا کارشناسی ارشد دارند و می‌خواهند مجداد در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و یا سایر رشته های مورد علاقه شان در دانشگاههای ترکیه تحصیل کنند، می‌توانند در آزمون YOS (آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) شرکت کنند. برای شرکت در آزمون و قبولی در رشته های پرطرفدار از جمله رشته پزشکی اصلا نیازی نیست که حتماً  فرد فارغ التحصیل رشته تجربی باشد. دارا بودن دیپلم متوسطه در هر رشته ای برای شرکت در آزمون یوس (آزمون مورد نیاز جهت ورود به دانشگاه های ترکیه ) و تحصیل در هر رشته ای کافی است.


18- آیا امکان دارد بعد از چند ترم تحصیل در دانشگاههای ترکیه به دانشگاه‌های ایران انتقالی گرفت؟

در صورتی که دانشگاه محل تحصیل جزو دانشگاه های مورد قبول وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد تحت شرایطی که وزارتخانه های مذکور اعلام می نماید این امکان وجود دارد. به هر حال افراد بعد از فارغ التحصیل شدن می توانند برای ادامه تحصیل در ایران یا سایر کشورها اقدام کنند. 


19- ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آیا مدرک دانشگاه های ترکیه برای سایر کشورها مورد تایید می باشد؟

مدارک تمامی دانشگاه های کشور ترکیه برای همه کشورهای اروپایی، آمریکایی و غیره مورد تایید می باشد و هر فردی که از دانشگاه های ترکیه فارغ التحصیل شود، می تواند برای ادامه تحصیل به سایر کشورها از جمله کشورهای اروپایی وآمریکایی اقدام نماید.


20- طول مدت تحصیل در رشته پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه های ترکیه چند سال است؟

تحصیل در رشته پزشکی دانشگاه های ترکیه به مدت ۶ سال و معادل 12 ترم و رشته ی دندانپزشکی به مدت ۵ سال و 10 به طول می انجامد. طول سال تحصیلی ترکیه مانند ایران و در سال دو ترم می باشد و معمولا از مهر شروع شده و خرداد به پایان می رسد.

 


21- مدرک کدام یک از دانشگاه های ترکیه برای رشته ها پزشکی و دندانپزشکی در ایران معتبر می باشد ؟
بر اساس اعلام وب سایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 17  دانشگاه از دانشگاههای ترکیه مورد تایید ایران می باشد از جمله دانشگاه آنکارا،استانبول، حاجت تپه، کوچ،اگه ازمیر، آتاتورک، دانشگاه قاضی آنکارا ،دانشگاه کاتب چلبی ازمیر، دانشگاه باشکنت آنکارا،دانشگاه یدی تپه استانبول،دانشگاه باغچه شهیر استانبول، دانشگاه اجی بادام استانبول، دانشگاه 9 ایلول ازمیر، دانشگاه مارمارا استانبول، دانشگاه 19 ماییس ؛ دانشگاه آیدین استانبول و دانشگاه مدیپل استانبول


22- چگونه می توان مدارک دانشگاه هایی که مورد تایید ایران نیست را به تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و یا  بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رساند؟

هرفردی که از دانشگاههای ترکیه  که در لیست اعلامی مورد تایید وزارت علوم یا وزارت بهداشت ایران نیست، فارغ التحصیل شود، معمولا می تواند  به یکی از سه روش زیر جهت پیگیری تایید مدرک تحصیلی خود اقدام نماید. الف) به مدت دو سال در ترکیه کار کند. ب) آزمونی را که از طرف وزارت علوم و بهداشت اعلام می‌شود شرکت کرده و نمره حدنصاب تعیین شده را کسب کند ج) دوره کارشناسی ارشد و یا تخصص خود را در یکی از دانشگاههای که مورد تایید وزارت علوم و یا بهداشت ایران هست، بگذارند.


23-مزیت کشور ترکیه برای تحصیل نسبت به سایر کشورها چیست؟

کشور ترکیه به علت ارزانی نسبی برای زندگی، شهریه نسبتا کم دانشگاه ها، همسایگی با ایران، پیشرفت علمی قابل توجه طی دهه های اخیر و داشتن دانشگاه های مطرح و تراز اول در سطح منطقه و دنیا، نزدیکی در مسائل فرهنگی،  ضرورت نداشتن ویزا  برای اتباع ایران وتردد راحت خانواده ها  گزینه مناسبی برای تحصیل نسبت به بسیاری از کشورها به شمار می رود.

 

سوالات متداول برای دانشگاههای قبرس 


1. چگونه مدارک تحصیلی دانش آموختگان فارغ التحصیل از دانشگاههای غیر تایید در رشته هایی علوم پزشکی تایید میگردد.

   شرایط ارزشیابی مدارک غیرمعتبر در رشته های علوم پزشکی 

شورای عالی ارزشیابی مدارک دانش آموختگان خارج از کشور در وزارت بهداشت اطلاعیه ای به منظور اعلام به دانش آموختگان رشته های دکتری عمومی پزشکی، دانپزشکی و داروسازی با تاریخ ورود بعد از آگوست ۲۰۰۹ از دانشگاههای غیر تایید منتشر کرده است.

به نقل از سرپرست مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت: آن دسته از دانش آموختگان فارغ التحصیل از دانشگاهای غیر مورد تایید در رشته های علوم پزشکی می توانند با طی یکی از سه راه پیش رو مدرک دانشگاهیه خود را ب راحتی معادل سازی کنند 

دکتر حمید اکبری افزود: تا به حال برای افرادیکه از دانشگاهای غیرمعتبر وزارت بهداشت فارغ التحصیل میشدند به هیچ وجه مدرک انها را ارزشیابی نمیکردیم و به انها اعلام میکردیم که از نظر ما شما دیپلم هستید .

دکتراکبری خاطر نشان کرد: البته دانشگاهایکه در رده بندی های معتبر مثل QS، تایمز و شانگهای، رنکینک زیر 1000قرار داشتند، مرد ارزیابی واقع میشد اما سایر دانشگاهها را مورد  ارزیابی قرار نمیدادیم.

دکتراکبری افزود: در جلسه اخیر ارزشیابی وزارت بهداشت تصمیم گرفته شد که راهی برای قرار گرفتن مدارک این افراد در پروسه ارزشیابی وزارت بهداشت باز شود. وزارت بهداشت سه راه برای این افراد فراهم کرده است که در صورت موفقیت در یکی از آنها، مدارک آنها در پروسه ارزشیابی قرار می گیرد.

  در صورت موفقیت در یکی از سه راه پیش رو ب علاوه شرکت در آزمون ملی دانش آموختگان خارجی، مدرک دانشجو مورد تایید تلقی خواهد شد.

1. شرکت در آزمون های بین المللی و شناخته شده و اخذ نمره ی قابل قبول 

 2.گرفتن پذیرش در مقطع بالاتر از یک دانشگاه موردتایید بهداشت بدون قایل شدن ب جبر مکان,یعنی این پذیرش میتواند در دانشگاه همان کشور باشد یا کشوری دیگر,مهم اعتبار دانشگاهی است که در یک مقطع بالاتر پذیریش میگیرد. 

3. اخذ اجازه ی کار همگرا با رشته تحصیلی  در کشور دیگر که دانشگاه معتبر دارد، این بدین معنی است که توان علمی  دانشجو تایید شده است. 

لازم به  ذکر دوباره است که  یکی از این سه راه ب علاوه ی قبولی در آزمون سالانه ی دانش آموختگان خارج از کشور، مهر تاییدی است به مدرک دانشگاهی فرد فارغ التحصیل از دانشگاه غیر تایید.

مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت در این اطلاعیه یادآور شده است: پس از ارائه مدارک و مستندات، پرونده در کمیسیون ارزشیابی مدارک مطرح و تصمیم گیری خواهد شد.

 همچنين اينكه چه در دانشگاه معتبر تحصیل نمایند و چه در دانشگاه غیر معتبر، در هر صورت باید مدارکشان توسط کمیسیون ارزشیابی پزشکی وزارت بهداشت، مورد ارزشیابی قرار گرفته و در مرحله بعدی در آزمون پیش کارورزی (پری انترنی) شرکت کنند.

ضمنا دانش آموختگان رشته پزشکی عمومی دانشگاههای خارج از کشور که دارای گواهی قبولی در امتحانات زیر باشند از شرکت در امتحان پیش کارورزی معاف می باشند:
– تمام مراحل ECFMG و یا USMLE آمریکا و کانادا
– تمام مراحل امتحان PLAB رشته پزشکی انگلستان
– کنکور انترنی فرانسه
– امتحان نهایی سایر دانشگاههای خارج از کشور که به تایید شورایعالی ارزشیابی رسیده باشد.

باما همراه باشید تیم ما به آینده شما می اندیشد.


2.آزمون ملی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی چیست؟

 دانش آموختگان خارج از کشور رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی (تایید مطلق و مشروط و غیرتایید 2017 به بعد) برای ارزیابی مدارک خود پس از بررسی مدارک و تطابق با آیین نامه ارزشیابی توسط مرکز خدمات آموزشی باید جهت شرکت در آزمون ملی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی آماده باشند. این آزمون ها دارای بخش های مختلف بوده و سالی یکبار برگزار می شوند. این آزمون ها دارای آزمون عمومی، تخصصی و عملی پس از طی دوره کارآموزی میباشد. بعد از موفقیت در کلیه مراحل، توسط دبیرخانه شورای آموزش پزشکی دندانپزشکی داروسازی و تخصصی ، نتایج  جهت طرح در کمیسیون مربوط و ارزشیابی مدرک متقاضی به مرکز خدمات آموزشی اعلام میشود. 

گروهی از دانش آموختگان خارج از کشور که از این آزمون معاف هستند که مثلا گواهی قبولی در امتحانات بورد ملی آمریکا و کانادا و آزمون جامع معادل با آزمون های فوق از سایر کشورها در صورت تایید شورای عالی ارزشیابی داشته باشند از شرکت در امتحان ملی معاف می شوند. آیین نامه دقیق کسانی که سالانه از شرکت در آزمون فوق معاف می شوند توسط معاونت آموزشی وزارت بهداشت تعیین می گردد. مثلا مدرک دندانپزشکی فارغ التحصیلان دوره تخصص که دارای بورد تخصصی از کشورهای آمریکا و کانادا، Facharzt  از کشورهای آلمان، اتریش و FMH سوئیس، مدارک DES و DIS و DUO  و CES از کشور فرانسه، مدرک DES کشور بلژیک و مدرک FRCS و MRCP و در سطح Senior Registrar و  Specialized Registrar و Registration دائم یا موقت از GMC یا داشتن سمت Consultant از کشور انگلستان به عنوان دکتری در دندانپزشکی تایید می شود.


3. مدارک لازم برای اخذ پذيرش در رشته داروسازی ،پزشکی،دندانپزشکی وسایر رشته های کارشناسی چیست؟

- ترجمه رسمی ریز نمرات دبیرستان
- ترجمه رسمی دیپلم دبیرستان(تجربی يا رياضی)
- ترجمه رسمی ریز نمرات پیش دانشگاهی
- ترجمه رسمی مدرک موقت يا دائم پیش دانشگاهی
- صفحه اول پاسپورت یا ترجمه رسمی شناسنامه
- یک قطعه عکس

آدرس ارسال ايميل:

Info@emufree.com


4 . مدارک مورد نیاز برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا چیست؟

داشتن مدرک زبان انگلیسی (تافل و آیلتس) برای اخذ پذیرش  اولیه ازدانشگاه مدیترانه شرقی  قبرسEMU  لازم نیست. 

1.اسکن مدرک لیسانس و فوق لیسانس به همراه ریز نمرات ( ترجمه انگلیسی )

2.اگر مدرک کارشناسی شما ناپیوسته است باید مدرک فوق دیپلم و ریزنمرات ( ترجمه انگلیسی ) را نیز ارسال نمائید.

3.اسکن یک قطعه عکس ۴*۳ 

4.در صورتیکه مدرک اصلی فارغ التحصیلی موجود نیست ترجمه گواهی موقت دانشگاه مبنی بر فارغ التحصیلی 

5.اسکن پاسپورت (صفحه اول)

6. ذکر نام انگلیسی  رشته های  مورد نظر به ترتیب اولویت

7.اسکن مدرک زبان در صورت وجود (تافل و یا آیلتس)

8. ذكر رزومه کاری (پروژه و تحقیق و….)

9.اسکن برگه معرفی استادحداقل 2 عدد

10. ذکر دقیق آدرس پستی و شماره تماس

11. اگر در یک رشته دانشگاهی مرتبط ،فارغ التحصیل یا دانشجو هستید به دلیل امکان برابر سازی واحدهای مشترک پاس شده ،ترجمه ریز نمرات دانشگاهی لازم می باشد.


5. سوال مشترک بسیاری از داوطلبان در رشته های داروسازی ، پزشکی و دندانپزشکی :

 
سوال:" آیا بعد از فارغ التحصیلی ازدانشگاه  باید جهت ارزشیابی مدرک داروسازی/ پزشکی در ایران ،در آزمون جامع شرکت کرده و دوره تکمیلی بگذرانیم؟"

پاسخ: از هر کجای دنیا که فارغ التحصیل شوید ، حتی از بهترین دانشگاه های دنیا ، از آلمان ، اتریش و یا حتی از آمریکا  فارغ التحصیل شوید، جهت ارزشیابی مدارک و دریافت پروانه فعالیّت ، شما ملزم به شرکت در آزمون جامع وزارت بهداشت هستید...

 مدرک تحصیلی هیچ کجای دنیا در رشته های علوم پزشکی، بدون آزمون و گذراندن دوره تکمیلی در ایران مورد تائید قرار نمی گیرد...

لازم به توضیح است که ، آزمون جامعی که در ایران برگزار می شود از نظر محتوا برای فارغ التحصیلان داخل ایران و خارج ایران مشترک است تا سطح علمی مشترکی برآورد شود... 

یعنی فارغ التحصیلان دانشگاه های داخل ایران نیز ملزم به شرکت در این آزمون هستند و استثنائی برای دانشجویان داخل و یا خارج کشور وجود ندارد


6. شرایط کلی شرکت در آزمون ارزشیابی چیست ؟                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                   
1. دانش آموختگانِ دانشگاههایی كه در هنگام شروع به تحصیل، در لیست دانشگاههای مورد تائید وزارت بهداشت بوده اند:

 در صورت احراز 60 % از نمره ی كل و بالاتر در آزمون ارزشیابی رشته ی داروسازی، ملزم به گذراندن حداقل 8 واحد كارآموزی در داروخانه های دانشگاهی هستند.

 در صورت احراز 50 %  تا 60 % از نمرهی كل، ملزم به گذراندن حداقل 26 واحد تکمیلی، يا شركت مجدد در آزمون (مشروط به عدم دريافت معرفی نامه جهت شروع دوره ی تکمیلی) هستند.

در صورت احراز كمتر از 50 % از نمره ی كل، ملزم به شركت مجدد در آزمون هستند.

نکته: معرفی نامه برای طی دوره ی تکمیلی، فقط پس از تأيید نمرات در كمیسیون ارزشیابی رشته ی داروسازی صادرخواهد گردید.

2. دانش آموختگان دانشگاههايی كه در لیست دانشگاههای مورد تائید وزارت بهداشت نیست:

افرادی كه از دانشگاههايی كه در لیست وزارت متبوع نیستند، فارغ التحصیل شده اند (به شرط آن كه تاريخ شروع به تحصیل آنان پیش از آگوست سال 2009 باشد)، با توجه به نمره ی كسب شده در كمیسیون ارزشیابی رشته ی داروسازی، در خصوص آنان تصمیم گیری  خواهد شد.      


6. شرایط بورسیه در قبرس شمالی :

بر اساس قرارداد همکاری بین ایران و قبرس, کلیه دانشجویان ایرانی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از بورسیه 50 درصد تخفیف شهریه برخوردار می  باشند. دانشجویان داروسازی بر حسب معدل خود از بورسیه 25% تا 50 % میتوانند برخوردار باشند.رشته پزشکی و دندانپزشکی برای دانشگاههای خاور نزدیک و  بین الملل قبرس  دانشگاه گیرنه ؛ دانشگتا سقف 40 درصد  بورسیه دارند و رشته داروسازی تا سقف 75 درصد برای افراد معدل بالا  در دانشگاه بین الملل قبرس بورسیه شامل میگردد.


8. هزینه تحصیل در قبرس چقدر هست؟

 در دانشگاه مدیترانه شرقی به طور متوسط یک دانشجو در دوره کارشناسی رشته های علوم انسانی هر ترم 2100 دلار و در رشته های مهندسی 2600 دلار پرداخت می کند. در دوره کارشناسی ارشد بطور متوسط هر ترم 1400 دلار و در دوره ی دکترا هر ترم 2800 دلار که بعد از آزمون جامع فقط هزینه پایان نامه پرداخت می شود. رجوع شود به قسمت هزینه ها و شهریه ها

 


9 .شرایط ثبت نام  ارز دانشجویی :

ثبت نام در سامانه میخک

ثبت نام در سامانه وزارت بهداشت موحد برای دانشجویان پزشکی 

ثبت نام در سامانه سجاد  برای دانشجویان غیر پزشکی

 


10. آزمون زبان انگلیسی

آزمون تعیین سطح زبان انگلیسی   آزمون زبان 

زبان تحصیل در دانشگاه مدیترانه شرقی قبرس، انگلیسی است اما برخی از رشته ها به زبان ترکی استانبولی نیز تدریس می شوند.اما شرط پذیرش دانشجو داشتن مدرک تافل یا آیلتس نمی باشد.

کلیه دانشجویانی که اقدام به تحصیل در دانشگاه مدیترانه شرقی میکنند در صورت داشتن مدرک IELTS  یا TOEFL  می توانند  مستقیما برای گرفتن واحد های تخصصی به دپارتمان مورد نظر مراجعه کنند .آن دسته از دانشجویان که دارای این مدارک نبوده در بدو ورود باید در یک امتحان جامع به نام PROFICIENCY EXAM  شرکت کنند که در صورت کسب امتیاز مورد نظر می توانند به دپارتمان مورد نظر خود مراجعه کرده و ثبت نام نمایند و درصورت قبول نشدن در مرکز آمادگی و آموزشی زبان انگلیسی خود دانشگاه ثبت نام نمایند .

آن دسته از دانشجویان که در امتحان   PROFICIENCY EXAM امتیاز مورد نظر را کسب کرده اند همزمان با  گرفتن دروس تخصصی رشته مورد نظر واحدهایی برای تقویت هر چه بهتر زبان انگلیسی در طول ترمهای تحصیلی به انها ارائه خواهد شد .

مواد امتحانی  آزمون  (PROFICIENCY EXAM) از چهار مهارت زیر می باشد که از لحاظ سطح دشواری پایین تر از آزمون آیلتس ویا تافل می باشد. 

 Reading, Listening, Writing, Speaking


11. هزینه خوابگاه و مسکن در قبرس چقدر است؟

هزینه به طور میانگین برای اجاره خوابگاه و یا منزل سالانه از  2500 دلار شروع  می شود.


12. هزینه زندگی در قبرس :

هزینه مسکن و خوابگاه در شهر فاماگوستا متفاوت می باشد.چرا که دانشجو می تواند گزینه های اقامت درخوابگاههای دولتی دانشگاه ، اقامت در خوابگاههای خصوصی ونیمه خصوصی واجاره مسکن رابر گزیند. هزینه ها را اینجا هزینه زندگی  میتوانید نگاه کنید.


13.شرایط اخذ ویزای تحصیلی و اقامت در قبرس چگونه می باشد.؟

دانشجویان ایرانی برای ورود به قبرس شمالی ملزم به اخذ ویزا نمی باشند. 

در لحظه ورود به خاک قبرس شمالی و در فرودگاه به همرا پاسپورت، ارائه برگه پذیرش شما در دانشگاه مدیترانه شرقی الزامی می باشد. پس از چک کردن مدارک در پاسپورت شما ویزای 90 روزه مهر می گردد.
پس از ورود به دانشگاه و اتمام مراحل اداری ثبت نام،  با تکمیل مدارکی که توسط رجیستر افیس به شما اعلام می گردد می توانید جهت گرفتن اقامت یک ساله دانشجویی که هر ساله در صورت دانشجو بودن  تمدید می گردد اقدام نمایید. 
مدارک مورد نیاز به شرح زیر می باشند:
گواهینامه دانشجویی
پرداخت مبلغ  1540 TL  در حین دریافت اقامت یک ساله دانشجویی، این مبلغ سالانه تغییر میکند.
ارائه گواهی سلامت برای دانشجویان جدیدالورود، که با رفتن به آزمایشگاه هایی که زمان ثبت نام در رجیستر آفیس به شما اعلام می گردد دریافت می گردد. هزینه این آزمایش ها 1500 TL  می باشد. 
به همراه داشتن اصل پاسپورت به همراه کپی برگه های اصلی
گرفتن تمبر به ارزش  11.20 TL  از اداره پست دانشگاه
یک قطعه عکس پاسپورتی
ارائه قرارداد اقامت در خوابگاه یا اقامت در خانه
در رجیستر آفیس یا همان دفتر اصلی ثبت نام دانشجویی زمان اخذ اقامت یک ساله اعلام می گردد. در ابتدای ترم یک گروه از اداره مهاجرت قبرس شمالی دردانشگاه جهت دادن اقامت مستقر می گردند.

سفارت ایرانیان در قبرس شمالی

سفارت ایران در قبرس شمالی در شهر نیکوزیا پایتخت این کشور می باشد. دفتر اصلی سفارت در قبرس جنوبی واقع می باشد اما روزهای معینی جهت انجام اموردانشجویان قبرس شمالی به شهر لفکوشا پایتخت قبرس شمالی می آیند. 

همچنین روزهای معینی از هفته به داخل دانشگاه مدیترانه شرقی آمده و در دفتر انجمن علمی و دانشجویی مستقر می شوند. 


14. آیا دانشگاه های  قبرس شمالی  مورد تایید ایران هست.؟

از سال تحصیلی 2019 هیچ کدوم از دانشگاههای قبرس شمالی مورد تایید وزارت بهداشت نیستند تنها یه دانشگاه مدیترانه شرقی قبرس و دانشگاه آداکنت در رشته های شاخه وزارت علوم تایید هست.


15- آیا میتوان بعد از چند سال از رشته داروسازی به دانشگاههای ایران انتقال یافت؟ 

رشته داروسازی انتقال دایم فعلا امکان پذیر نیست تنها در شرایط خاصی میتوانید به صورت مهمان نه انتقالی از یک تا دو ترم در دانشگاههای ایران ادامه تحصیل بدهید.


16- آیا افرادی که در رشته های انسانی و یا هنرستان فارغ التحصیل شدند میتوانند در رشته های شاخه علوم پزشکی ادامه تحصیل بدهند.

نخیر- برای تمامی شاخه های رشته های پزشکی و پیراپزشکی داشتن دیپلم و پیش دانشگاهی در یکی از رشته های علوم تجربی یا ریاضی لازم هست.


17- آیا مدارک دانشگاههای آزاد و یا علمی کاربردی و .... در ترکیه و یا قبرس  مورد تایید هست.؟

بلی تمامی دانشگاههای مورد تایید وزارت علوم و وزارت بهداشت ایران مورد تایید وزارت علوم و بهداشت ترکیه و قبرس می باشد وشما میتوانید برای ادامه تحصیل درخواست پذیرش ارایه بدهید.


18- شرایط تحصیل در دانشگاههای ترکیه  در تمامی مقاطع تحصیلی به چه صورتی هست؟

تمامی شرایط تحصیل در ترکیه از مقطع کارشناسی تا دکترا و همچنین تخصص رشته های پزشکی به صورت تفصیلی در قسمت تحصیل در ترکیه توضیح داده شده است.  


19- شرایط بورسیه تحصیلی در دانشگاههای ترکیه به چه صورت می باشد.؟

تمامی شرایط بورسیه را به صورت تفصیلی اینجا مطالعه کنید. کلیک کنید.


20- شرایط ارتباط  و تماس با شما به چه صورت می باشد.؟

شما دوستان عزیز میتوانید از طریق ایمیل info@emufree.com  و  شماره تلفن 00905346190157 و در ایران با شماره 09145381445 همچنین شبکه های اجتماعی تلگرام - اینستاگرام- فیس بوک - واتس آپ با ما در ارتباط باشید.


حق کپی برداری از مطالب برای نویسنده سهیل ذبیحی محفوظ می باشد.

 

 

 

مدارک خود را بعد از اسکن به آدرس info@emufree.com      ارسال کنید.

تلفن های تماس : تماس با تلگرام -واتس آپ- وایبر (00905346190157)

 

 ثبت نام آنلاین کلیک کنید